A 400 forintos euró miatt ételre költenek nyaralás helyett

euró forint infláció lemondás

 

A 400 forintig gyengülő forint miatt sokan lemondanak a nyaralásukat, az importált zöldségeket nagyon nehéz eladni – írja a napi.hu.

A vásárcsarnokban az egyik zöldséges hétfőn azt jelentette ki, hogy az import gyümölcsök ára biztosan el fog szállni. Ráadásul szerinte több gyümölcsnél már most meg gondolnia mennyit rendel, a narancsot vagy a citromot már mai árakon is nehéz eladni.

Az utazási irodáknál úgy látják, a következő hetek, hónapok döntik el, mennyien mondanak majd le a gyenge forint miatt a külföldi utazásról. Az is lehet, hogy csak olcsóbb szállást keresnek majd, mondjuk messzebb a tengertől, esetleg kisebb felszereltséggel vagy alapterülettel.

Egy Kínával folyamatosan üzletelő műszaki nagykereskedő azt emelte ki, hogy már volt olyan kiskereskedő vevője, aki érdeklődött, hogy mekkora áremelés várható a forint gyengülése miatt.

A probléma nemcsak önmagában a forint-euró árfolyam ingadozás, hanem az is, hogy mindez váratlanul, nagyon rövid idő alatt történt. Ráadásul a beszerzéseit általában bankhitelből finanszírozza, márpedig a bizonytalanság miatt a bank bőven emelni fog az áthidaló kölcsön díjtételein.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak