Több száz pedagógus demonstrált Miskolcon

demonstráció Miskolc nyílt levél tanáro

A miskolci tanárok csütörtök este megint tüntettek, és egy hosszú levélben, amit majdnem 200-an írtak alá, ismét megnevezték a jelenlegi oktatási rendszer problémáit – írja a Telex.

 A szakképzésben dolgozó kollégáinkat már a tanár megnevezéstől is megfosztották, és nem is közalkalmazottak. A koronavírus miatt távoktatással terhelt időszakban a digitális eszközök beszerzése a központi közbeszerzés miatt, nem hogy napokon belül,  hanem akár tanévek alatt történt meg.

Az oktatás területén környezetünk, Európa, de a világ nagy része is elhúzott mellettünk. Már nem az a kérdés, hogy mikor fog összeomlani a magyar közoktatás, mert már javában omlik, egyes helyeken már össze is omlott. Az olyan iskolákban, ahol rendszeresen nincs kémia-, fizika-, angol-, informatika…stb. óra, ott már nincs elfogadható színvonalú oktatás!  Már csak gyermekmegőrzés van! – olvasható a nyílt levélben.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak