Magyar sertéshúsok a pácban

árak import kínálat sertéshús

Megérkeztek Magyarországra az olcsó import sertéshúsok Spanyolországból – írja a napi.hu.

Az árak összehasonlítása ugyanabból a húsféléből nem szerepelt ugyanabban a pultban magyar és spanyolt termék. A CBA-ban és a Prímában kilónként 899 forintért kínált sertéslapockát a bolt, az egyik Auchan áruházban akciósan volt 1199 forint.

A spanyol import megjelenése  nem jó, mert a többi kiskereskedelmi láncot is hasonló lépésre késztetheti. Ugyanakkor a spanyol import az Európában kialakult túlkínálat egyik tünete. Magyarul nem arról van szó, hogy a spanyolok olcsóbban tudják a sertéshúst előállítani, hanem, hogy megteltek a hűtőházak, és megindult a termékek bármi áron történő értékesítése, vagyis a készletek kényszerlikvidálása.

A kormány árstopja növeli annak kockázatát, hogy az olcsóbb kínálat kiszorítja a drágábbat. Pedig korábban nagy örömként könyvelte el az ágazat, hogy a 2021-es év második felében  amikor már kialakult a túlkínálat az európai sertéshúspiacon  sikerült elkerülni az importhúsok beáramlását.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak