Hiány lesz mézből, a felvásárlási árak az egek felett vannak

drágulás export hiány import méz

 

A kevés tavalyi termés után kevés a méz a belpiacon, de nem csak a kínálat alacsony, a rettentő magas árak miatt a külföldi vevők sem veszik meg – írja a magyarnarancs.hu.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület  elnöke kihangsúlyozta, hogy tavaly a mostoha időjárás miatt ismét rossz év volt a méhészek számára. Ismeretei szerint a belföldön eladott akácméz 90%-át a méhészek értékesítik közvetlenül, és csupán 10%-nyi megy a boltokba. Ennek az az oka, hogy a méz felvásárlási ára magasra emelkedett.

Bross Péter kiemelte, hogy a nemzetközi piacon felment a természetes méz ára, ezért is mentek történelmi csúcsra a felvásárlási árak. A virágmézből a tavalyi évhez hasonlóan az idén is hiány lesz, mert a termés már elment exportra.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak