Újabb helyen lesz kötelező az oltás, pedig a Fidesz nem támogatta az erről szóló javaslatot

egészségügy koronavírus oltás Székely Sándor

Február elsejétől a harmadik, emlékeztető oltás is kötelezővé válik Egyetemünkön, immáron az egészségügyi dolgozók mellett minden Semmelweis Polgár számára” – olvasható a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának közösségi oldalán.

A bejegyzésben kitérnek arra, hogy ez alól kivételt képeznek azon hallgatók, akiknek második oltása óta nem telt el 180 nap, akinek igazolt Covid-fertőzésének gyógyulását követő 3 hónap még nem telt el, illetve akik egészségügyi okokból igazoltan nem vehetik fel az oltást.

Szeptember elején a Semmelweis Egyetemen közölte, hogy azok az orvostanhallgatók, akik alapos egészségügyi indok nélkül nem oltatják be magukat , nem kezdhetik meg a tanévet.

Hétfőn nem szavazta meg a fideszes többségű Népjóléti bizottság Székely Sándor kötelező védőoltásról szóló határozati javaslatát az Országgyűlésben, 12-en nemet nyomtak egyetlen képviselő tartózkodott.

Székely Sándor az előterjesztésében úgy fogalmazott, hogy csak a kötelező egészségügyi protokoll eljárások lefolytatása után tegyék kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Újabb családot gázoltak el zebrán

Brutális videót tett közzé a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség egy balmazújvárosi balesetről. Egy édesanya gyerekülésben vitte át a gyermekét biciklivel, amikor elütötte őket egy figyelmetlen autós