Közelítheti a héten az 5 százalékhoz Matolcsy az alapkamatot

jegybank kamatemelés KSH MNB

 

Magyar szempontból a hét legfontosabb piaci eseménye ismét az MNB egyhetes betéti tendere lehet, melyen várhatóan tovább emelik majd az irányadó kamatot – írja a portfolio.

Kedden jön az MNB kötvényvásárlási aukciója, ami kivételesen érdekesebb lehet a Monetáris Tanács nem kamatdöntő ülése. A döntéshozók két hete 30 bázisponttal emelték az alapkamatot és elválasztották azt az egyhetes betét kamatától, ami így irányadó lett.

Ha tovább akar szigorítani az MNB, akkor most legfeljebb jelképes lépésre van lehetősége. Kivéve, ha a keddi nem kamatdöntő ülésből egy rendkivüli kamatdöntést csinálnak, és a kamatfolyosót is módosítják. Akkor utána csütörtökön ismét jöhetne egy nagyobb kamatemelés. Kérdés, mit lép ebben a helyzetben a jegybank.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak