Nem emelték a paksi vezérigazgató havi 4 milliós bérét

atomerőmű bérezés Paks

A paksi új blokkok építéséért felelős Paks II. Zrt. időnként közzéteszi a vezető tisztségviselők, felügyelőbizottsági tagok fizetésére, tiszteletdíjára vonatkozó adatokat, egutóbb idén szeptemberben került ki a holnapra a törvényi előírásoknak megfelelő tájékoztatás. Az ezt megelőző időszakról legutóbb 2020 januári dátummal közöltek információkat – írja az mfor.

A friss dokumentumból az kiderül, hogy mind az igazgatósági, mint a felügyelőbizottsági tagoknál 3,9%-kal emelkedett a tiszteletdíj havi összege tavalyról idénre. Ez nem nevezhető nagy emelésnek, tekintettel arra, hogy a Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint idén január és augusztus között mind a bruttó, mind a nettó átlagkeresetek 8,4%-kal emelkedtek.

Ha a szakmai vezetők bérezését nézzük, ezen a poszton nem történt bérfejlesztés, már ami az alapbért illeti. A vezérigazgató – aki a szakmai felelősséget viseli a beruházásért – havi 4 millió forintban részesül idén. Ez egyébként pont akkora összeg, amekkorát a tavaly év eleji jelentésében közölt a társaság,

Az igazgatóság elnöke, Mészáros György József havi bruttó tiszteletdíja 1 171 800 forint volt az idén szeptemberi adatközlés szerint. Az előző évben 1 127 000 forint járt ezért. Az igazgatóságnak öt tagja a tavalyi 805.000 forint után idén 837.000 forintot kapnak. A paksi projektet irányító cég vezetője közel tízszer nagyobb fizetésben részesül.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak