Akár nettó 133 ezer forint is lehet jövőre a minimálbér

bér minimálbér

A minimálbér kétszázezer forintra, a garantált bérminimum 260 ezer forintra emelkedik januártól – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerda délután.

Közleményükben azt írják, megszületett az alku a minimálbérről, a megállapodás véglegesítés alatt áll. A szociális partnerek a napokban véglegesítik a megállapodástervezetet; a jövő évi bérmegállapodást november közepéig aláírhatják. A felek a legfőbb pontokban kompromisszumra jutottak – írják.

Jelentős előrehaladást ért el a jövő évi bérmegállapodás részleteinek kidolgozásában a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma 2021. november 3-án Budapesten. A foglalkoztatók megfelelő ellentételezését éves szinten több mint 660 milliárd forint összértékű adócsökkentés szolgálhatja, a megtakarítást a hazai vállalkozások bérfejlesztésre fordíthatják.

Az ISZOMM nettó 250.000 forintos minimálbérért küzd, ahogy szerkesztőségünknek röviden beszámoltak: Megoldjuk. 

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak