Másfél milliárdos kárt okozott a kiskőrösi banda

adócsalás banda bűnügy NAV

 

Több százezer liter alkoholt hozott forgalomba adófizetés elkerülésével a bűnszervezet – írja a baon.

A gyanúsítottak Lengyelországból származó sörrel és jellemzően szlovák cégeken keresztül beszámlázott minőségi alkoholtermékekkel kereskedtek. Az italokat folyamatosan cserélt, strómanok vezette bukó cégeken futtatták át fiktív számlákkal, majd nagykereskedőknek értékesítették.

Ezzel a módszerrel több mint 1,6 milliárd forint áfát és népegészségügyi termékadót csaltak el.

Az akcióban több mint 100 pénzügyi nyomozó, járőr, revizor és informatikus vett részt. Az ország 25 pontján foglaltak le bizonyítékokat,14 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, a bűncselekménnyel okozott kár megtérülésére 6 ingatlant zároltak. A bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt kihallgatott személyek akár 20 év szabadságvesztéssel is büntethetők.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak