Székesfehérváron villogó zebrákkal mennek neki a gázolóknak

ISZOMM okos zebra Székely Sándor Székesfehérvár zebraminimum

 

A két új fehérvári okoszebra mellé jövőre akár újabb 5-10 helyszínre telepíthetnek intelligens gyalogosátkelőket. Naponta három gyalogosgázolás történik Magyarországon a kijelölt átkelőhelyeken – írja az fmc.

Naponta 3 gyalogosgázolás történik Magyarországon a kijelölt átkelőhelyeken, és ez a statisztika évről évre romlik. A székesfehérvári startup célja, hogy a zebráknál történő gázolások számát nullára csökkentse. Ezt a célt eddig kivétel nélkül mindenhol elérték, egy tucatnál is több rendszert telepítettek elsősorban Pest megyében, de van már Erdélyben, Szováta mellett is.

Székely Sándor az ISZOMM országgyűlési képviselője interaktív térképre vitte a 2020-as balesetek helyszíneit, az applikáción bárki megjelölheti az életveszélyes és rossz állapotú gyalogátkelőhelyeket.

A több lépcsős intézkedéscsomag többek között a magyarországi zebrák útvonaltervező szoftverekbe való integrálására is javaslatot tesz. Székely Sándor több mint három éve foglalkozik a gyalogátkelőhelyek biztonságának növelésével. A képviselő lakossági észrevételek alapján indított Mozgalmat a közösségi médiában, hogy egy országos adatbázisban térképezze fel a rossz állapotú, nehezen látható és életveszélyes gyalogátkelőhelyeket. A ZEBRAMINIMUM a rendőrség, az önkormányzatok közlekedés biztonsági szakértők autósok és a gyalogosok észrevételei alapján készült.

Fotó: FMC.hu

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak