Az Opel gyár is leáll

bérek chiphiány dolgozók gyár Opel

 

Legalább az év végéig leállítják a termelést a németországi Eisenachban működő Opel-gyárban a globális csiphiány miatt – írja a napi.hu.

Az üzemet október első hetében már le is állítják. Legkorábban 2022 elején indulhat újra a termelés. Konkrét dátum nincsen.

A majdnem 1400 dolgozót jelentik be rövidített munkaidőre. De bérük nagy részét az állami támogatás révén megkapják.

A munkásokat csütörtökön értesítették. Szakszervezetük, az IG Metall, erősen kifogásolja az eljárást. az ágazati érdekképviselet helyi vezetője szerint a két napja tartott állománygyűlésen szó sem volt leállásról, és a munkaadó egyeztetés nélkül döntött.

Fotó:MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

One thought on “Az Opel gyár is leáll

Comments are closed.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

47 ezren várnak műtétre Magyarországon

Pálosi Mihály, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) főosztályvezetője a Magyar Kórházszövetség konferenciáján elmondta, hogy jelenleg 47 ezer beteg vár műtéti beavatkozásra Magyarországon – írja az