Kevesebbet kell dolgozni a kecskeméti autógyárban, nincs elég munka

Kecskemét leállás Mercedes gyár termelés

 

Október 18-tól 4 napos munkahétre áll át a kecskeméti Mercedes-gyár, péntekenként nem lesz termelés, és december 16-tól ugyancsak szünetel – írja a baon.hu.

A gyár dolgozóit a napokban értesítették őket arról, hogy változott a gyártási terv. Úgy tűnik, a gyárban szokásos év végi leállás melyet karbantartási és átépítési munkálatokra szoktak felhasználn, a szokásosnál hamarabb kezdődik, már december 16-án.

Jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban, és a folyamatosan változó helyzet miatt továbbra is csupán akkora időtávra terveznek előre, amennyire azt a helyzet megengedi.

A gyárban legutóbb augusztusban volt leállás, akkor a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. azt közölte, hogy egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak