Nincs alkatrész, nem tudnak autót összeszerelni a munkások Kecskeméten

autógyár chiphiány Kecskemét leállás Mercedes gyár

 

A globális chiphiány jelentősen csökkenti majd a Mercedes-Benz értékesítését a harmadik negyedévben – írja a portfolio.

A világ vezető autógyártói az amerikai General Motorstól kezdve az indiai Mahindrán át sorra csökkentették a gyártásukra és a járműértékesítéseikre vonatkozó várakozásaikat az elmúlt időszakban, amelyeket tovább rontott a koronavírus-járvány.

Egyre nagyobb kihívásokkal kell szembenéznünk világszerte, így a harmadik negyedéves eladásaink várhatóan érdemben elmaradnak majd a második negyedéves értékesítéseinktől” – jelentette ki Ola Kaellenius, a Daimler vezére.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy a Daimler sorra állítja le üzemeit Európában a globális chiphiány miatt, a lépés a kecskeméti Mercedes-üzemet is érintette.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak