Koronavírus tesztekből is gazdagodik folyamatosan a NER

covid-teszt magyarország osztalék profit

Pozitív a fideszes Covid-teszt: fél év alatt 800 milliós profit.  Jó helyen volt a hévízi fideszes önkormányzati képviselő, aki Mészáros Lőrinccel összefogva látta meg az üzletet a koronavírus elleni harcban – írja a mfor.hu.

Például Angliában mindenki jogosult hetente két ingyenes koronavírus-tesztre, addig Magyarországon virágzik a Covid-biznisz, minden sarkon kinőtt egy szűrőállomás, ahol 10.000-30.000 forintért lehet különböző teszteket készítetni. Smart Hospital Kft. amely Smart Covid Center néven tevékenykedik, ezt a céget csak tavaly nyáron jegyezték be, tulajdonosai Horváth Ákos, Tamási András, és Gelencsér János.

Nagyon bejött a 2020-as év a Smart Hospital Kft.-nek, hiszen csak tavaly júliusban kezdtek el működni, de ennek ellenére 2,7 milliárd forint árbevételük jött össze az év végéig, ebből pedig 786 millió forint profit is keletkezett, amiből a tulajdonosok 700 milliót osztalékként ki is vettek maguknak. A legismertebb tulajdonos pedig Gelencsér János, aki oszlopos tagja a hévízi Fidesznek, konkrétan 2019-ben már a negyedik ciklusát kezdhette meg a helyi képviselő-testületben. 

Fotó:MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak