Mástól elvett bérből akarja a pluszmunkát kifizetni a dolgozóknak a BKV

BKK dolgozó jegyellenőrzés sofőrök szakszervezet

A többi dolgozó kárára fizetné ki a BKK a sofőröknek az első ajtós jegyellenőrzéssel járó pluszmunkát – írja a Mérce.

A napokban jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ, hogy újabb járatain vezeti be az első ajtós felszállást, a bliccelés visszaszorítását, a problémás utasok kiszűrését és az ellenőrök munkájának hatékonyabbá tételét célzó intézkedés azonban kiverte a biztosítékot a dolgozóknál az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint.

A szakszervezet közleménye szerint az is érdekes, ahogyan az első ajtós bővítés történik, az viszont egyenesen felháborító, hogy mindezt a munkavállalók anyagi kárára tervezi bevezetni a cég. Az EKSZ vezetője szerint ugyanis a BKK az ellenőrök helyett a jármű vezetőkre terheli jegy ellenőrzést plusz feladatként, az ezért járó plusz pénzt azonban az év végi (pótlékok csökkentéséből képződő) bérmegtakarításból, vagyis a cég összes dolgozójától tervezik elvonni.

Arról nem beszélve, hogy végtelen etikátlan megoldás munkavállalók ezreivel megfizettetni a plusz munkát végzők jutalékát.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak