600 milliónyi adófizetői pénzből lesz dobostorta

főváros kávézó közpénz rogán antal

Megint az adófizetők álljáka kormányközeli kávézót a fővárosban. Garancsi cége építi, mi pedig kifizetjük. – írja a HVG.

Újabb kávézó épül, a V. kerületi Veres Pálné utcában. Bár alapesetben egy kávézó nyitása nem feltétlenül hírértékű, itt most több dolog is figyelemreméltó. Az egyik, hogy a közpénzből épül, ugyanis a Scruton kávézót üzemeltető Apriori Cultura Nonprofit Kft. 600.000.000 forintot kapott a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda által 3,4 milliárd forinttal kitömött Batthyány Lajos Alapítványtól és a Garancsi Istvánhoz köthető Market Építő Zrt.-vel kötött építési szerződésben el is ismerték, hogy ebből a pénzből építik a kávézót.

Ahhoz, hogy megépüljön a kávézó, kellett Budapest Főváros Kormányhivatala is, amely június 4-én engedélyezte a pincei padlószínt süllyesztését, ahol 38 négyzetméternyi kávézót, 137 négyzetméternyi kiállítóteret, valamint további kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki.

Az Apriori Cultura Nonprofit Kft. korábbi tulajdonosa Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója volt, most pedig a Kocsis Mátéhoz köthető Pesti Ivett és az állami támogatásokból eddig sem kimaradó Fejérdy Zsófia tulajdona.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak