Tüntetnek az ápolók július végén

ápolók bérek demonstráció egészségügy Hősök tere
Koronavírus - Oltás Gyöngyösön

Demonstrációt hirdetett július 31-re a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara – írja a Népszava.

Az elkeseredés oka, hogy az új szolgálati jogviszony bevezetése az ápolókra terheket tett, miközben a mellettük dolgozó orvosok tekintélyes béremeléshez jutottak.

Budapesten a Hősök terére hirdetett demonstrációt a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara. Az elnökség felhívására csaknem tízezren voksoltak arra, hogy a köztestület lépjen fel érdekükben. Korábban az elnökük, Balogh Zoltán azt nyilatkozta: a szakdolgozók közérzete meglehetősen rossz, különösen mióta az új szolgálati jogviszony bevezetése rájuk csak terheket rótt, miközben a mellettük dolgozó orvosok tekintélyes béremelést jutottak. Ám hiába kérték ők is, hogy a kormány hasonlóan rendezze béreiket, érdemi választ nem kaptak.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak