Napi 200 végrehajtás is lehet – beindult az adóhatóság

adózás NAV végrehajtás

A pandémia miatti korlátozások enyhülésének jele, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megkezdi az adóvégrehajtásokat – írja az Adózóna.

A veszélyhelyzet 2020-as kihirdetését követően a felhalmozott adótartozásokkal kapcsolatosan számos esetben felfüggesztésre kerültek az adóhivatali végrehajtások, míg az újonnan keletkező, nem nagy összegű tartozások miatt sem indított a legtöbb esetben végrehajtást az adóhivatal. Jellemzően a nagyobb összegű adótartozást felhalmozó vállalkozások vagy kockázatosabb adózók számíthattak a NAV végrehajtóinak érdeklődésére.

A veszélyhelyzet előtt nagyságrendileg heti 1000 vagy akár azt meghaladó végrehajtási eljárás indult, míg a veszélyhelyzet elrendelését követően ez a szám visszaesett heti 100-350 esetre. Ebből látszik, hogy jelentősen csökkent a végrehajtás alá vont adózók száma.

A lazításokkal egyidejűleg ez most megváltozik, és gőzerővel indulnak a végrehajtási eljárások.

Adózóna Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak