Sztrájk volt Veresegyházán

béremelés dolgozók sztrájk Vegyipari Dolgozók Szakszervezete Veresegyháza
Címlapkép: Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images

Két órás figyelmeztető sztrájkot szervezett a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) csütörtökön 13 és 15 óra között a 300 főt foglalkoztató a veresegyházi GE Aviation Hungary Kft.-nél, miután a legutóbbi tárgyaláson sem tudott sajnos megállapodni a munkáltatóval írja a Népszava.

A műszakban dolgozók 35-40 százaléka nem vette fel a munkát, mert évi 2 százaléknál nagyobb béremelést szeretnének.

Székely Tamás, a VDSZ elnöke elmondta, hogy a műszakban dolgozók 35-40 százaléka vett részt a munkabeszüntetésben, és ez elég volt ahhoz, hogy a gyár egyes egységeinek működését megbénítsák.

A repülőgép-alkatrészeket előállító és javító cégnél hetek óta zajlanak a bértárgyalások, de nincs megegyezés. A legutóbbi, sztrájk előtti tárgyaláson viszont már elfogadták volna a 4 százalékot is, ha a cég a szeptembertől megszűnő, és számos pluszjuttatást, pótlékot rögzítő üzemi megállapodást változatlan formában kollektív szerződéssé alakítja át. A munkáltató azonban erre nem volt hajlandó, ekkor döntöttek a munkabeszüntetés mellett.

Foto: Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak