Az uniós pénzek elcsalásában is vezetünk

csalás Európai Unió korrupció OLAF

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) friss jelentése szerint újra Magyarország kapta a legtöbb büntetést az uniós pénzekkel történt csalások miatt 2016 és 2020 között – írja a Városi Kurír.

A korrekció aránya a kifizetések 2,2 százalékát érinti, vagyis az uniós kifizetéseknél ilyen arányban találtak szabálytalanságot, vagy csalást az ellenőrök.

Az uniós átlag ebben az időszakban 0,29 százalék volt, aminek a magyar adat több mint a 7,5-szerese, és a második legrosszabb Bulgária indexének (0.69) pedig a háromszorosa.

Az OLAF idén sem árult el részleteket az egyes ügyekről, azokat csak a tagállamok hatóságai hozhatják nyilvánosságra, így nem tudni, hogy mi az oka a magas korrekciós aránynak, Svédország, Lettország, Finnország és Ciprus esetében az ellenőrök nem találtak szabálytalanságot,

A magyar hatóságok által kivizsgált ügyek kétharmadában vádemelés történt – írja az Euronews.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld

Így ne fizess adót!

 
Érdekes cikket találtunk arról, hogy a világ leggazdagabbjai konkrétan filléreket vagy semmit nem adóznak. Ebből szemezünk nektek

Az Amazon-vezér Jeff Bezos 2007-ben és 2011-ben egyetlen fillér szövetségi szja-t