ISZOMM: „A dolgozói igényektől messze áll a kormányfő legújabb minimálbéres ötlete”

250 ezer minimálbér Huszti Andrea Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ISZOMM minimálbér Orbán Viktor
Orbán MTI/Balogh Zoltán

A mai miniszterelnöki bejelentések burkolt beismerését jelentik annak, hogy igenis bőven van tere a minimálbér növelésének. Feltűnő ugyanakkor, hogy a felvetéseit egy csúcsvezetői konferencia tőkepárti résztvevőivel tesztelte, és jobbára a költségvetés terhére ígérget vállalásokat – írja Huszti Andrea, az ISZOMM elnöke friss közleményében.

„Az ISZOMM a leghatározottabban visszautasítja azokat a javaslatokat, amelyek a dolgozók jövedelmét kizárólag az adófizetők pénzéből gondolja valamicskét emelgetni. Az emelés fedezete ugyanis legfőképp a nagytőke gigantikus osztalékjövedelme lenne, konkrétan nem hagyni, hogy a nagy cégek és a NER vitézei sok ezer milliárd forint értékben adózatlanul hordják ki az országból a megtermelt javakat.”

A ma bejelentett, meglehetősen gyenge lábakon álló kormányfői szándékok azonban még legalább olyan messze állnak a minimális dolgozói igényektől, mint ‘anno’ Makó herceg Jeruzsálemtől. A magyar kormányfő azonban csupán belengetett különböző célokat, azokat is mindenféle bizonytalan feltételekhez kötve. Nem tiszta, vajon bruttó, vagy nettó összegekről van-e szó, még akkor sem, ha a miniszterelnök adókedvezményeket is emleget – írja Huszti Andrea.

Az Igen Szolidaritás a közleményben megismételte a minimális magyar jóllét sarokszámait: 250.000 forint nettó minimálbér, 50.000 forint havi nyugdíjemelés és gyermekenkénti 50.000 forint családi pótlék, valamint a létminimumot éppen csak súroló 100.000 forintra kiegészített minimumjövedelem mindenkinek, akinek nincs ennyi.

Huszti Andrea,

elnök

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak