Orvos és ápoló egyaránt elégtelenre osztályozza a koronavírus hazai kormányzati kezelését – új podcast

egészségügy Havas Szófia Huszti Andrea podcast
Huszti Andrea

Új podcastunkban két radikális baloldali politikus osztályozza a kormány válságkezelését, megvitatják az egészségügyi dolgozók jogállásáról szóló törvényt és alternatívát vázolnak föl annak érdekében, hogy ne a magyarok korai halálozási adata legyen  a jövőben a legrosszabb az EU-ban.

Havas Szófia orvos, régi motorosnak számít a politikai pályán. 1977-ben lépett be az MSZMP-be, Szófia a mainstreamtől eltérő radikális véleményével szokott figyelmet aratni a médiában.

Huszti Andrea ápolónő, 20 évig dolgozott az egészségügyben, az elmúlt években aktív politikus, a Magyar Szolidaritás Mozgalom alapítója, illetve tavaly március óta az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom Párt elnöke és célja a magyar baloldal megújítása.

Havas Szófia szerint a pandémia kapcsán el kell különíteni egymástól több dolgot, de totális káosz volt megfigyelhető, egyik napról a másikra változtatta meg a döntéseit a kormány, a szakértők korai jelzéseit egyáltalán nem vették figyelembe.

Huszti Andrea a pandémiától nagyobb sebességre kapcsolt szociális válság kezelést nullásra vagy kevesebbre értékelte, mert nem történik történik valódi válságkezelés. A kormány nem tesz lépéseket az itthon tapasztalható egyre durvább szociális válság felszámolása érdekében.

Az ISZOMM alapítója nem gondolkodik több biztosítós rendszerben, a magánszektort hermetikusan elkülönítenénk az állami szektortól. A kormány az egészségügyi járulékokat adóvá változtatta, az ISZOMM-nak evidens, hogy járulékok és az adók visszakerülnek majd a helyükre.

A járulék befizetése után jár ez ellátás, az adó után pedig adható, így gyakorlatilag a befizetett adókkal azt csinál a kormány, amit akar – összegezte Huszti Andrea.

Mindkét politikus egyetértett azzal, hogy minden oltás jobb, mint a semmi.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak