2,1 milliárd forint támogatás egy német multinak – munkahelyenként 9.3 millió forint

állami támogatás multi munkahely
SZIJJÁRTÓ Péter; BOSCH, Robert

2,1 milliárd forint állami támogatással regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, a fejlesztéssel 225 új munkahely jön létre – jelentette be a Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Az új szolgáltatóközpontból öt, térségbeli ország Bosch-munkavállalóinak nyújtanak majd HR-szolgáltatásokat. A tevékenység hátterében komoly informatikai fejlesztések állnak, így kifejezetten magas technológiai színvonalat képviselő beruházásról van szó.

4123 új munkahely megteremtéséhez adott támogatást egyedi kormánydöntéssel a kabinet 2020-ban – derül ki a minisztérium által közzétett februári adataiból. Ezekre a kormány összesen 67,1 milliárd forint támogatást ítélt oda, vagyis egy új munkahely az adófizetőknek átlagosan 16,3 millió forintjába kerül.

Magyarországon már 131 üzleti-vállalati szolgáltatóközpont működik, amelyek 64 ezer magyar munkavállalót foglalkoztatnak, akiknek 81 százaléka felsőfokú végzettségű, a miniszter kitért arra is, hogy a német vállalatokhoz fűződő magyar kapcsolatrendszer még fontosabb szerepet játszik ebben a nehéz időszakban, a német cégek továbbra is a legnagyobb beruházók Magyarországon.

Tavaly 50 milliárd euró fölött volt a két ország közötti kereskedelmi forgalom, amely segített abban, hogy a világkereskedelem fekete éve ellenére a magyar export 100 milliárd euró fölé ment – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

MTI

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője 

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

One thought on “2,1 milliárd forint támogatás egy német multinak – munkahelyenként 9.3 millió forint

Comments are closed.

Kapcsolódó tartalmak