45 ezer forintos segélyt adna a minisztérium a közmunkából kilépőknek

bér közmunka munkanélküliség
Közmunkások Magyarországon

A kormány április közepétől ismét meghirdeti a „Közfoglalkoztatásból versenyszférába programot” 500 millió forint keretösszeggel, ami akár 2000 közmunkás támogatását is lehetővé teheti – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Azok a közmunkások, akik áttérnek az elsődleges munkaerőpiacra, és minimálbérrel elhelyezkednek, akár 160 ezer forintos nettós fizetéshez is juthatnak.

A programba belépők havi 45 ezer forintos juttatás kaphatnak, de csak a közfoglalkoztatási szerződésük időtartamáig.

A részletes feltételeket április 15-én teszi közzé a szaktárca. Kérelmet ezt követően lehet majd benyújtani a helyileg illetékes kormányhivatalokhoz, a járási és fővárosi kerületi hivatalokhoz.

Forrás: napi.hu
Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak