A Fővárosi törvényszék tovább enyhítette a végrehajtók korrupt vezetőjének büntetését


Hetente immár kétszer több órán át bevásárolhat, szakmai továbbképzésen vehet részt, orvosi vizsgálatokra is járhat mostantól a korábban két éven át előzetes letartóztatásban lévő, majd tavaly decemberben házi őrizetbe került Schadl György – írja a Blikk. Erről kedden döntött a Fővárosi Törvényszék.

A bírói végrehajtói korrupciós per elsőrendű vádlottja, Schadl György védője szerint a vádlottat megilleti a teljes körű védekezés, ami nehezen kivitelezhető, hogyha csak ő jár fel a vádlott lakására, így kérte a bíróságot, hogy heti két napon engedélyezze a védői iroda felkeresését is. Bírság ugyanakkor kikötötte, hogy bokára szerelt jeladót továbbra is viselnie kell, így nyomon követhető, ha megszegi az előírásokat, esetleg elhagyja a vármegye határát – olvasható a cikkben. A per áprilisban folytatódik.

Az elmúlt évek egyik legsúlyosabb korrupciós ügyének tárgyalása múlt februárban kezdődött el. Az ügyészség Schadl Györgyre tíz, Völner Pálra nyolc év börtönt kért beismerés esetére.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak