A pesterzsébeti Kis-Duna lesz az új Római?

dunapart urbanizáció

Tegnap hivatalosan is átadták a pesterzsébeti dunaparti sétányt. Ezzel most már hivatalosan megnyílt az idény. Az elmúlt 4-5 évben komoly fejlesztések történtek ebben a külvárosi munkás kerületben.

Megújult a Jódos–Gyógyfürdőben nyáron hullámfürdő is van, idetelepült egy fancy étterem (bár ételei nem igazán jók) és megnyílt a Halas Guszti, mely pár év alatt ikonikus helyé kezdi kinőni magát. Van játszótér, közösségi kert, kispályás foc, munkás lakótelep és egy vadonatúj mediterrán lakópark.

Ha a budapestiek rájönek, hogy az elkészült sétány után még órákat lehet sétálni Soroksár felé a vadregényes Kis-Duna partján, és pár ezer forintért lehet kajakot, kenut és sárkányhajót bérelni a parton, akkor semmi sem menti meg a pesterzsébeti dunapartot attól, hogy egy valódi családi és turistaparadicsom hely legyen. Egy pesti Római part épült ki a szemünk előtt.

Cserébe már most látszódik, hogy erre nincs felkészülve a hely. Az eddigi, csendes, nyugodt dunaparti utcán, hegyekben állnak a parkoló autók. A szűk járdán és az aszfalton is egymást kerülgetik a sétáló családok, a söröző baráti társaságok, a bringázók, a rolleresek és az autók.

A Gubacs és a Mediterrán lakópark lakói, joggal féltik nyugodt és csöndes lakó környezetüket. Az egyre fokozódó, parkolási helyzet, valamint a terület lakóépületekkel való feltöltése, amúgy is problémás már az itt lakóknak. A kérdés az, hogy meddig fogják elviselni, hogy a kertvárosi nyugodt helyükből, egy bulinegyedbe csöppentek akaratukon kívül.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak