2635 milliárd foirinttal többet költött hitelből az Orbán-kormány 3 hónap alatt, mint amennyi rendelkezésre állt volna

deficit hitel

Az éves pénzforgalmi hiányterv 83 százaléka teljesült az első négy hónapban, írja a költségvetési adatok alapján a Portfólió. Áprilisban ugyanis újabb jelentős, 326 milliárd forintos lyuk keletkezett a költségvetésen. A gazdasági lap elemzése szerint hacsak a kormány nem hoz pótlólagos intézkedéseket, akkor jelentősen elszállhat idén a hiány.

A lap által gyűjtött adatok alapján amúgy még soha nem fordult elő ekkora havi negyedik deficit, mint idén. Mint írják, az első negyedéves deficit már 2635,6 milliárd forint, sosem volt még példa hasonlóra. A Pénzügyminisztérium gyorstájékoztatása szerint a központi költségvetés 2669,7 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 52,8 milliárd forintos többletet, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 18,7 milliárd forintos hiányt értek el.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Újabb családot gázoltak el zebrán

Brutális videót tett közzé a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség egy balmazújvárosi balesetről. Egy édesanya gyerekülésben vitte át a gyermekét biciklivel, amikor elütötte őket egy figyelmetlen autós