A túlárazás bűnöző világbajnoka beleszeretett végre egy állatorvosba


Magyarország immár egyharmada gondolja, hogy nagyon fontos dolgokat tudott meg Magyar Pétertől.

Legelőször azt, hogy Magyar Péter felsége hülyeségeket beszél a konyhájukban, bár ezeknek mégis lehet valami alapjuk.

Később azt, hogy Rogán Antal egy szemétláda, továbbá a kórházakban nyáron meleg van, illetve a vonatok egész évben sokat késnek. Nemrég az is fényre került, hogy mi a 16 legfontosabb teendő, amit a közmédiában el kellene végezni. Ez utóbbit a meghívott 100.000 nézőből 3.000 a helyszínen igazolta is.

Azt viszont csak félig tudhattuk meg Magyar Pétertől, hogy mi fán terem az állami szerződések túlárazása, illetve hogy ami ebből az ő része, az csak félreértés lehet. Legrosszabb esetben kb. szaros százmillió, és az semmi a rengeteg százmilliárdhoz képest. Főleg hogy “parancsra”….

Pedig a túlárazásoknak komoly szerepe van az életünk drágításában. Csak a lakhatási nehézségeket említve a horrorisztikus építőanyagárak, illetve munkadíjak javarészt annak köszönhetők, hogy az állami megrendelések körüli masszív túlárazások felvernek mindent. Egy kőműves napidíja (!) ma kéthavi (!) családi pótléknak felel meg. Így aztán lakás alig épül, kormányzati iroda bezzeg számolatlanul.

Attól tartok, hogy fenti okoknál fogva hazánk legnagyobb rákfenéjéről, vagyis a túlárazásokról, Magyar Péter már csak azért sem fog beszélni túl sokat, mert ő maga is tövig benne volt (van?) ebben a buliban. Rögtön ki is akar egyezni a másik Fidesz-szökevénnyel, Hadházy Ákossal, aki kezdetben pedzegette Magyar hasonló disznóságait. Most egy szónoklat erejéig adott neki egy hordót a tévészékház előtt, s a túlárazósdi máris elfelejtve. Szokásos fideszes üzletmenet.

Azt tehát nem fogjuk megtudni Magyar Pétertől, hogy a kórházakban azért sem folyhat rendes gyógyító munka, mert Pintér Sándor belügyminiszter gesztorálasával minden pénzt elvisz az őrzés és a látszólagos karbantartás. Elromlik a kórházi vécé? Semmi gond, egy fél éven belül fél millióért máris kijavítják a csapot.

Azt sem igazán fogjuk megtudni Magyar Pétertől, hogy Szijjártó Péter jóvoltából 300 milliárd forint lett kihajítva az ablakon lélegeztető-gép vásárlás fedőnéven. Megjegyzem, ez két évnyi közmédia ára, ami pedig szintén betegesen túl van árazva. És akkor még a többi sok százmilliárdról nem is beszéltünk, amelyeket külföldi multiknak osztogatnak, hogy azok részben, vagy egészben visszavándoroljanak a magyar döntnökök zsebébe.

Azt végképp nem fogjuk megtudni Magyar Pétertől, hogy “magántőkealap” jogcímen a lélegeztetőgépet-biznisz tízszerese lett kipumpálva a közösből, s azóta fogalmunk sem lehet, hogy ki és mit művel ezzel a pénzzel?

Magyar Péter arról is hallgatni fog, hogy egykori főnökének gyermeke és férje miként tette magáévá a fél turisztikai ágazatot?

Ezen felül ha csak Magyar Péterre hagyatkoznánk, akkor hülyén fogunk meghalni, mert nem tudhatjuk meg, hogy miért olyan ócskák a jövedelmeink, a nyugdíjaink, a gyerekjólléti szolgáltatások, az oktatási rendszerünk, a közéletünk állapota és még sok minden más?

Hogy miért? Hát azért, mert ő bő 20 éven át segítette azt a rendszert, amiből ő látszólag kiszállt, de elmagyarázni ígéri annak működését. Sőt, meg is mutatja mindezt Hadházyval közösen. Zsarolni, vesztegetni kell, s ha ez nem megy akkor agresszívan eltiporni. És csinálhatja, mert ezt imádja a nép. A Fidesz is ugyanezért ragadt bele a hatalomba.

Bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak