Majdnem húsz százalékkal emelik a bankok a díjaikat


A bankok és hitelintézetek az átlagos fogyasztói áremelkedéssel megegyező mértékben jogosultak emelni díjaikat a lakossági számlacsomagokban. Mivel tavaly a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint 17,6 százalékkal emelkedtek átlagosan a fogyasztói árak, így idén legfeljebb ennyivel drágulhatnak az egyes pénzintézetek díjai – írja az Economx.

  • Az OTP Bank például februárban jelentette be, hogy márciustól 9,9 százalékkal emeli a digitális szolgáltatások díját. A pénzintézetnél ingyenes maradt több szolgáltatás is, többek között a diákoknak kínált bankszámla üzemeltetése és használata. A bankkártyák éves díja, a készpénzfelvétel és a fióki tranzakciók ára ugyanakkor a lehető legnagyobb mértékben, 17,6 százalékkal növekedett.
  • A CIB Banknál a napi tranzakciókhoz kapcsolódó díjak pedig 10 százalék alatti mértékben növekedtek áprilisban.
  • A K&H-nál a számlavezetési díjak alig 5 százalékkal, a betéti és hitelkártyák költségei pedig 9 százalékkal növekedtek. A készpénzfelvétel és egyéb tranzakciók díja 17,6 százalékkal emelkedett áprilisban.
  • A Raiffeisennél – szintén áprilistól – azok az ügyfelek, akik elsősorban digitálisan bankolnak, a továbbiakban is ingyenesen használhatják a szolgáltatások többségét. A többi ügyfél azonban nem járt túl jól; számukra az inflációval arányos volt a díjemelkedés.
  • Az UniCredit Banknál sok szolgáltatás ingyenes maradt, míg mások április elsejétől 17,6 százalékkal drágultak.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak