1.7 ezer milliárdos hiányban az ország egy hónap alatt


Egy hónap alatt összeomlott a költségvetés. Erről a héten vallott a Pénzügyminisztérium a részletes államháztartási adatokat bemutató jelentésében.

Február végéig az államháztartás központi alrendszere – amelyben csak az önkormányzatok nincsenek benne – 1,7 ezer milliárd forintos hiánnyal zárt.

A költségvetési törvényben az egész évre 2,5 ezer milliárd forintos hiánnyal számoltak – vagyis két hónap alatt összejött az éves hiány 68 százaléka.

Az óriási mínusz valójában csak egy hónap alatt jött össze, a januárt ugyanis még pluszban zárta a büdzsé.

A PM-jelentésből kiderülnek az okok: kiadási oldalon az államadósság finanszírozása, az állami cég(ek) és a nyugdíjak, a bevételi oldalon pedig az elmaradó áfabevételek roppantották össze Magyarország központi költségvetését.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak