Rákay Kálmán nem csinálhat több filmet, megírta igazságbeszédét a jobboldal frontembere

filmkritika Petőfi Rákay Kálmán

A Békemenetek frontembere, Bayer Zsolt hű szolgája Bencsik András a Demokrata lapban negatív dolgokat írt Rákay Kálman Petőfi-filmjéről. Rákay szerint ez a mindenszarizmus , ugyanis a főszerkesztő szerint ez a film ügy szar, ahogy van és nehogy mégegyszer filmet csinálhassanak ezek a nímandok.

Bencsik kritikája elején közli, „rossz dolog egy hazafiasnak szánt műalkotásról rosszat írni, de még annál is rosszabb egy ilyen műalkotást végignézni. Márpedig a Most vagy soha! című film minden vonatkozásban rossz lett, amit a rengeteg ráköltött pénz sem tesz elviselhetőbbé.”

Bencsik András szerint kevésbé szerethetőnek mutatja az eseményeket a film. Bírálja a történetet, a mozi első felében mindenki sáros, sőt Szendrey Júliából kismellű Lara Croftot faragtak. Bencsiket idegesítik a hazugságok is, mert a filmben Szendrey már március 15-én tudja, hogy terhes, miközben Zoltán fia jó eséllyel csak aznap este fogant meg, amikor Petőfi a Bánk Bán helyett szerelmeskedett.

A főszerkesztő örült volna, ha az 1848-as forradalom csodájáról készül film, mert „nem sárban toporgó, üres tekintetű kofák, ostoba kereskedők és szájtáti bámészkodók éltek akkoriban Pest-Budán, hanem egy olyan ébredező társadalom, amelyik egyre hevesebben kereste önmagát.”

Bencsik András szerint Rákay Kálmánnak nem szabad több filmet csinálnia: „elterjedt a hír a pesti szóbeszédben, hogy az alkotók már új filmtémát találtak: a mohácsi vészt. Uram, irgalmazz! Nem volt elég egyszer?”

Egyetértünk.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak