Tíz panelnyi magas, 240 méteres felhőkarcolót épít az Egyesület Arab Emírségek Rákosrendezőn


A magyar külgazdasági és külügyminiszter, valamint Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi államminisztere Budapesten aláírták a maxi-Dubajról szóló szerződést.

Ennek értelmében az Eagle Hills Properties egy komplett új városnegyedet épít Rákosrendezőn, amely egy 5 milliárd eurós beruházás, és magasházakból, irodaházakból, valamint luxuslakásokból álló épületegyüttest jelent. Emellett – sajtóhírek szerint – egy

220-240 méter magas felhőkarcolót is felhúznának,

amely majdnem száz métert verne a jelenleg legmagasabb Mol-toronyra.

Szijjártó szerint: „Ez egy komplex, nagy városfejlesztési beruházás, új minőséget ad Budapestnek és felkerülünk arra a térképre, amelyen csak és kizárólag világvárosok vannak.”

Az aláírás önmagában nagyon fontos állomás a két ország közötti együttműködés útján, amely több mint harminc éve kezdődött. 2019 óta megháromszorozódott a két ország közti külkereskedelmi forgalom, és reméljük, hogy a jövőben is fogunk együtt dolgozni

mondta Thani bin Ahmed Al Zeyoudi a közös sajtótájékoztatón.

„Az Egyesült Arab Emirátusok felelősségteljes politikája nélkülözhetetlen a közel-keleti térség stabilitása szempontjából” – írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter. „A két ország jó gazdasági együttműködése ma nagy lendületet kap” – bizakodott a külügyminiszter.

Fotó: Budapestkörnyéek

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

47 ezren várnak műtétre Magyarországon

Pálosi Mihály, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) főosztályvezetője a Magyar Kórházszövetség konferenciáján elmondta, hogy jelenleg 47 ezer beteg vár műtéti beavatkozásra Magyarországon – írja az