Teljes csőd az új mentésirányítási rendszer

megmentés MENTŐ

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége úgy tudja, mind a 18 megyei mentésirányító központból 2-2 embert rendeltek szombatra és vasárnapra is a fővárosba. Erre azért volt szükség mert átalakították a rendszert, de arra nem gondoltak, hogy ennyire sokan fognak telefonálni.

Egyik képviselőjük elmondta:
Olyan utasítás is elhangzott, hogy az sem probléma, ha az egyik 24 órás szolgálatból lelépve mennek át a mentésirányító bajtársak a másik 24 órás szolgálatba. Ennek az árán is meg kell oldaniuk. Ezt látni kell, hogy abszolút jogellenes.

A szakszervezet szerint az átvezénylés nem megoldás a munkaerőhiányra, hanem inkább megfelelő munkakörülményeket, bérezést, béren kívüli juttatásokat kellene teremteni a dolgozóknak.

Mint ismert, a múlt héten mérföldkőhöz érkezett az alapellátási ügyeleti rendszer átalakítása, február 1-jével Pest és Fejér vármegye is váltott az egy évvel ezelőtt bevezetett új koncepcióra. Ezzel a teljes vidéken megtörtént az átállás, és már csak a főváros maradt hátra.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak