Az üresen álló lakásokat ügynökség alá vonná a Szolidaritás

szolidaritás
lakás

Megfizethető lakhatást – Lakásügynökség rendelkezzen a ki nem adott lakásokról Budapesten és az egész országban! Ezzel a címmel adott ki közleményt a jövő évi önkormányzati választáson induló civil szervezet.

Az írják, hogy meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, hogy gazdag emberek és cégek nyerészkedjenek a magyar átlagpolgárokon. Lakásügynökség, bérlakás építési program, szabályozási szigor. Erre a hármasra épül a Szolidaritás Mozgalom akcióterve.

Székely Sándor, az egyesület elnöke elmondta, hogy a Szolidaritás Mozgalom és a vele együttműködő kerületi civil szervezetek azért harcolnak, hogy Budapesten azok a lakások, amelyeket befektetésként vásárolt meg a tulajdonosuk azaz nem lakik bennük senki, kötelezően kerüljenek be egy fővárosi lakásügynökség portfóliójába, ami ezeket az ingatlanokat a lakosság béreit messzemenőkig figyelembe véve kiadja a lakásra szorulóknak.

A tulajdonosok természetesen részesülnek a kiadás bevételeiből, de az így szabályozott piac nem engedi, hogy multicégek és milliárdosok nyerészkedjenek a magyar átlag keresettel rendelkező budapesti lakosokon.

A Mozgalom és szövetségesei fontosnak tartják, hogy szabályozva legyen az Airbnb piac is és hogy harminc évvel a rendszerváltás után végre induljon érdemi bérlakás építési projekt. Szerencsés esetben az állammal együttműködve, de ha ez nem lehetséges: a civilek úgy látják, hogy ezt Budapest ez saját forrásokból is elindíthatja.

A lényeg az, hogy felesleges politikai viták, valamint csak egyes szűk társadalmi rétegeket szolgáló intézkedések helyett Budapesten végre átfogó változások induljanak meg! – mondta Székely és hozzátette, hogy a Szolidaritás Mozgalom és a vele együttműködő civil szervezetek immáron 12 kerületben készülnek megmérettetni magukat a 2024-es önkormányzati választásokon valamint szándékukban áll főpolgármestert is indítani.

Székely Sándor

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak