RIZZ


Oxfordi, eszerint többé-kevésbé brit tudósok kikutatták, hogy 2023-ban az év szava a “rizz” volt, ami az ugyancsak oxfordi értelmezősztár szerint a karizma túlfűtött értelmezése, azaz olyasfajta báj, vonzerő, esetleg gravitáció, ami a birtokosához terelgeti a terelgetni való érdeklődőket.

Amennyiben valakinek “rizz”-je van, az egy komoly tulajdonság, kiváltképp, ha ezt meg is írják róla. Megírás nélkül tehát nincs rizz, vagy ha van is, nem képes kifejteni a hatását, mert nem tudhatjuk az illetőről, hogy van-e neki ilyen?

Mindenféle személyeskedés nélkül ide tartozik, hogy a legendás magyar ügyvéd, politikus, véleményvezér, Schiffer András azt találta mondani a liberális média főpápájának az egyik csillogó műsorában, hogy amennyiben az ISZOMM el tud indulni az európai parlamenti választásokon (értsd: majdan két hét alatt összejön nekik nettó 20.000 támogató aláírás), akkor a szavazatát rájuk fogja adni.

A média azóta sem tudja hová tenni ezt a nyíltságot, ugyanis emberemlékezet óta az összes magyar értelmiségi fintorog, ha szavazásról van szó, olyan el sem hangzik, hogy bárki bárkire is szavazna (a régóta ismert nyallereken túl), erre jön egy új, baloldali párt, amit azonnal karantén, embargó, freeze és az elhallgatás vesz körül a szélrózsa szinte minden irányából, s amire egy feketeöves közéleti szereplő azt mondja, hogy a szavazata az övék.

Attól tartok, egyetlen “hagyományos” párt sincs, amely ebben az évtizedben akár csak egyetlen ismert, új támogatót fel tudott volna mutatni, így hát egyszerű balos elemzőként megállapítom, hogy a magyar politikai palettán egyedül az ISZOMM-nak van RIZZ-je.

Bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény

A lopott kincs visszajár

Számtalan értékes műkincs lakozik meglehetősen illetéktelen helyeken. A legnagyobb “összehordott” gyűjtemény minden bizonnyal Rómában, pontosabban a Vatikánban van, ahol évezredekre visszamenőleg találunk különböző remekműveket, úgymint

Hazai Vélemény

A franciák csak félig viccelnek

Immáron sokadjára történt Franciaországban, hogy a szavazópolgárok játszásiból megtolják a szélsőjobbot, majd a mindent eldöntő második fordulóban helyre is teszik. Budapestről nézve ez elég bizarr