Igaz a feltámadás! A holland Kovács az új puffadt arcú Amy Winehouse

Kovács

Vagy inkább a női Robert Smith kevesebb rúzzsal?

Legyünk túl az elején a rosszon. Mért az életben mindig rossz dolgok történnek. A rossz lett az új jó.

Bár a neten az elejét olvassák el csak a cikkeknek, mégis azzal kezdem, ami nem tetszett Sharon Kovács A38-as koncertjén. A zenekar neve is Kovács, az énekes frontember nevelőapja volt magyar, nem csörög benne sajnos semmilyen magyar vér, ezért nemzeti büszkeségünk vele kapcsolatban határeset.

Tehát akkor a sötét, hideg, tűpontos negatívumok

  • Fel van puffadva kicsit Sharon arca, interjúiban említette, hogy ivott rendesen. A Rammsteines Lindemann is besegített Child of Sin című legutóbbi lemezén, ahol a traumáit írta ki. Mi másról szól a művészet?
  • Hanyagolni kellene a trombitást a zenekarból, többször lépett már fel Magyarországon, a 2016-os Szigetes koncertjén sem volt trombita, most sem hiányzott. Egyszerűen elnyomja az egészet, rátelepszik a dalokra, és inkább elvesz belőlük pár méternyi flowt. A végén lement a színpadról, na akkor majdnem katarzis volt. Ugye. BTW Saron nagy kísérletezős, hegedűkkel, dupla vokalistákkal és nagyzenekarral is próbálkozott már.
  • A fellépő szett és a smink egyáltalán nem tetszett, egy abroncsos miniszoknyában brutális nagy tipegős cipőben, valami fura rúzsozással próbált mozogni. A végén levette a nagy fekete vasalós magas sarkúját, korábban kellett volna. Sajnos a hangjának befogadását próbára tette a látvány, szerencsére volt szerencsém látni backstage-es fotót is Sharonról, ott kurva jól nézett ki smink nélkül. Puffadás visszavonva.
  • Az A38-at már kinőtte ezt a zenekart, ahogy sok minden más előadót is, jól el is kaptam egy vírust a konzervdobozban.

Na de akkor ennyit az unalmas liberális fikázós kritikás stílusról, amúgy sem érzem magam komfortosan a negatívumokban, Gabi meg is kérdezte, hogy tetszett valami egyáltalán? Persze. A koncert kurva jó volt, egészen hihetetlen, hogy van ilyen hang Nina Simone és Amy Winehouse után is.

Sharon Kovács tíz ével ezelőtt huszonévesen berúgta az ajtót a Shades of Blackkel, a My Love, és a The devil you know című slágerek több tízmilliós nézettségei nem tévedhetnek, járt már a Szigeten hét éve, sőt az új Child of Sin albumával idén már másodjára lépett fel Magyarországon.

Az elmúlt időszakban sokat járt terápiára, azt mondta egy interjúban, hogy ennek köszönhetően végre szembe tudott nézni az élete egyik igen nehéz időszakával. Ja persze, minden nap nehéz időszak, ha majd erre rájön, akkor lesz mindent teljes.

„Annyira eltávolítottam ezeket az emlékeket magamtól, hogy egy ponton túl azt hittem, hogy csak kitaláltam a történteket. Akárhányszor írok egy témáról, az valahol mélyen bennem gyökerezik, és ki akar törni.”

Na de vissza az A 38-ra.

Fekete, áttetsző fátyolban kezdte a sötét színpadon, hogy a szemünknek is nyilvánvaló legyen, hogy a dögös hangú kékszemű csaj nem egy pr-gépezettel kiállított szokványos rádióbarát előadó. A fátyol mellett a kopaszra borotvált haj is ezt a vonalat viszi, kiegészítve szörnyű grimaszaival. Mintha azt üzenné, hogy kapjátok be a konzum világotok.

Közben rájövök, hogy a sminkjével egy bohócot akart megformázni. Kicsúfolja beteljesületlen szerelmeket, az árulásokat, a bántalmazást, a mások elpusztítását, a bang banget. Ez most 2023-ban a világ, és ez elég nagy baj. Csúfolódik. Mást nem is lehet csinálni polcorrectileg.

A színpadon mindenki jól erezte magát, volt egy külön blokk, amikor mindenki főszereplőkent élvezte a zenét, és a közönség is. El is mondta Sharon Kovács, hogy tudja, sok itt a kovács. A Kovács barátom is ott volt a koncerten persze:)

Egy nagyobb helyszínen jöhet a következő koncert. Várom, bár tudom, hogy minden csak rosszabb lesz.

Fotók:. Erdős Viki

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak