Kiderült a nagy karácsonyi Lidl svindli – előző nap kötelező lesz túlórázni


A Lidl mind a 200 üzlete zárva tart majd december 24-én, a munkavállalóiknak szabadnapot biztosítanak. De megvan ennek az ára, hiszen a bolt 23-án meghosszabbított nyitvatartással várja a vásárlókat, ez a túlóra mind a 8500 dolgozót érinti.

Az Egyenlő.hu szakszervezet kiemelten fontosnak tartja a Lidl Magyarországgal történő megállapodást, amelyre Bubenkó Csaba elnök szerint még nem volt példa Magyarországon.

Bubenkó Csaba korábban az InfoRádiónak arról beszélt, hogy jelenleg körülbelül 250 ezer ember dolgozik a kiskereskedelemben és az élelmiszer-kereskedelemben, ők és családjaik a zárva tartási kezdeményezés érintettjei. Felhívta a figyelmet arra, hogy sok más munkakörrel ellentétben a kereskedelemben dolgozók nem pihenhetnek a hosszú hétvégéken sem, gyakorlatilag egész évben nyitva vannak a boltok, így az érintett munkavállalók megérdemelnék azt, hogy december 24-én ne kelljen munkába állniuk.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

586 milliárddal nőtt egy hónap alatt a hiány

November végéig az államháztartás központi alrendszere 4074,3 milliárd forintos hiánnyal zárt – közölte a Pénzügyminisztérium pénteken.
Ezzel megközelítette a kormány az október elején megemelt éves hiánytervet