Az Erasmus-ösztöndíjakat is megszüntette a kormány


Most már szinte kizárt, hogy az alapítványi fenntartásba adott 21 magyar egyetem diákjai részesülhessenek az Erasmus-ösztöndíjból szeptembertől – írja brüsszeli forrásai nyomán a Válasz Online.

Ez az összes vidéki, valamint számos budapesti egyetemet (például a Corvinust) érinti, az ő diákjaik kimaradnak az Erasmus-ösztöndíjak következő köréből, illetve az egyetemek továbbra sem kaphatnak európai kutatási támogatásokat.

Az Európai Bizottság szerdán nyilvánvalóvá tette, hogy milyen menetrend kellene ahhoz, hogy ez megvalósuljon, írja a lap. Ennek értelmében szeptember 1-ig módosítani kellene az alapítványi egyetemek kurátorairól szóló magyar szabályozáson.

Ráadásul úgy, hogy két EU-s intézmény még értékelje is a szöveget: a törvény elfogadása után egy hónapja van az Európai Bizottságnak annak elemzésére, és ha megfelelőnek tartja, akkor javasolja a Tanácsnak, hogy oldja fel a szankciót, amely jelenleg kizárja a magyar diákok jelentős részét az Erasmus ösztöndíjakból.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak