“Angol hülyék! Hülye angolok.” A brit fiatalok többsége szerint abba kéne hagyni ezt a királyos baromságot


A monarchia intézményét, a királyososdit játszó vénemberek óvodáját még mindig támogatja a  brit többség, de már a 35 és 64 év közöttiek körében is ez csak egy szűk, 53 százalékpontos támogatottságot jelent, míg a 35 év alattiak körében többségben már azok vannak, akik eltörölnék a mára kicsit idejétmúltnak számító intézményt – írja az Index.

A megkérdezettek 34 százalékát nem érdekli sem a koronázás, sem a királyi család, sem a monarchia folytatása.

A legfrissebb felmérés szerint a britek lelkesebben fogadják a háromnapos hosszú hétvégét, mint annak okát, vagyis III. Károly király koronázását, amelynek alkalmából a brit kormány hétfőre is munkaszünetet hirdetett.

Károly személyes támogatottsága is elég gyenge: összességében csak a britek 51 százaléka gondolja úgy, hogy jó vezetője lesz az országnak, de a fiatalok körében a monarchia mellett ő sem népszerű – ráadásul az Egyesült Királyság országaiban is elég megosztó a monarchia intézménye és Károly is: ugyan Walesben többségben a monarchisták vannak a korona 56 százalékpontos támogatottságával, de a végletekig megosztott északírek esetén ez már csak 47 százalék, míg a régóta függetlenedéssel kacérkodó skótok mindössze 37 százaléka támogatja a monarchia intézményét.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak