2 millióan élnek kevesebb mint 200.000 forintból


A magyarok csaknem felének gondot okozna egy váratlan, százezer forintos kiadás, és csak az emberek negyede tudná gond nélkül kifizetni – derül ki az Egyensúly Intézet friss kutatásából, amit az RTL szemlézett.

A kutatásából az is kiderül, hogy a magyarok nagy részének gondot okoznak a hétköznapi kiadások is, ami nem meglepő, elég csak rápillantunk a fizetésekre, amit az Egyensúly intézet is megtett. A felmérés szerint a magyarok negyede fejenként kevesebb mint nettó 200 ezer forintból él, a lakosság több mint fele nem keres többet nettó 350 ezer forintnál, és csupán 4 százalék keres havonta, fejenként közel fél millió forintot.

A tévének nyilatkozó intézetigazgató Boros Tamás szerint ezek a számok ugyan kedvezőtlenek, a felmérés szerint mégis optimistábban látjuk a jövőt, mint tavaly ilyenkor. Ennek azonban leginkáb az az oka, hogy a jó idő beköszöntével sok család legalább a fűtésszámlák miatt fellélegezhet egy időre.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak