Folyékony fa termelheti a tisztább levegőt


Természetesen nem egy egészében ledarált és vízzel higított fáról van szó. Hanem egy algán alapuló légtisztítón.

A Hypergiant Industries-nál, az AI termékek és megoldások vállalatnak a küldetése a világ legnagyobb problémáinak megoldása. Ez magában foglalja az éghajlatváltozással, az űrkutatással és az emberi életet lehetővé tevő infrastruktúra védelmével kapcsolatos problémák megoldását.

Egyértelmű, hogy a világnak gyors nagy léptékű cselekvésre van szüksége a napi szinten keletkező szennyezés és az emiatt változó éghajlat elleni küzdelem érdekében. Egyre többen gyűlnek össze konferenciákon, hogy sürgős megoldásokat találjanak, amelyek tartós, de pozitív hatással lesznek az emelkedő szén-dioxid-szinttel és a globális felmelegedés nyugtalanító kísértetével kapcsolatos jelenlegi problémák visszafordítására.

Miközben sokan összehangolt erőfeszítéseket tesznek életmódjuk radikális megváltoztatására és a már okozott károk visszafordítására, csak a szén-dioxid-szinthez kapcsolódó összes természetes és ipari folyamat világosabb megértése vezethet jobb eredményekhez. A szénmegkötés a legtöbb ember számára kevéssé ismert, de ez a leghatékonyabb módja e kihívást jelentő problémák leküzdésének, és jelenleg az algák a leghatékonyabb módja ennek.

A Hypergiant elindította az Eos Bioreaktort, egy zöld megoldást, amely algák segítségével megköti a szén-dioxidot a légkörből. Ez az eszköz mesterséges intelligencia segítségével optimalizálja az algák növekedését, a szén-dioxid-leválasztást és az algakibocsátást, és olyan terméket hoz létre, amely fenntarthatóbb, hatékonyabb, kezelhetőbb és kisebb méretű, mint más bioreaktor prototípusok.

A Hypergiant kutató-fejlesztő csapata holisztikus energiakoncepciót dolgozott ki a szén-dioxid probléma megoldására azáltal, hogy gyorsabban és hatékonyabban köti meg a szenet, mint a fák – mivel minden alga bioreaktor 400-szor hatékonyabb a szén-dioxid megkötésében, mint az azonos egységnyi területen lévő fák.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy innentől kezdve nyugodtan lehet irtani az erdőket. Hiszen a fáknak más fontos szerepe is van, mint a szén-dioxid megkötése.

Azáltal, hogy a mesterséges intelligenciát használunk a légáramlás, a fény mennyisége és típusa, a rendelkezésre álló CO2, a hőmérséklet, a pH, a biósűrűség és a betakarítási ciklusok folyamatos felügyeletére és kezelésére, tökéletes feltételeket tartunk fenn a maximális szénmegkötéshez. Az Eos Bioreactor mérete 90cm x 90cm x 110cm, és úgy tervezték, hogy kis helyeken is elférjen, beleértve az irodákat és az otthonokat is.

Ebből a reaktorból fővárosunkban is el lehetne helyezni, hogy egy tisztább egészségtámogatóbb levegőt szívhassunk.

Tiszta levegőt a pohárba!

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény

A lopott kincs visszajár

Számtalan értékes műkincs lakozik meglehetősen illetéktelen helyeken. A legnagyobb “összehordott” gyűjtemény minden bizonnyal Rómában, pontosabban a Vatikánban van, ahol évezredekre visszamenőleg találunk különböző remekműveket, úgymint