Az ellenőrzés idejére teszik ki a kisboltok az árstopos termékeket


A Népszava cikke szerint az érintett kisboltokat nagyon megviselte az árstop bevezetése. Tulajdonosaik azon vannak, ha ellenőrzés jön, legyen elég cukor, liszt, étolaj a raktárban, és nagy az öröm, ha mindenből sikerül eleget venni a nagykertől. Nagyon meggondolják, mennyit tegyenek ki a polcra, mert amit megvesznek a vevők, azt nehéz pótolni, és úgyis csak veszteséget hoz.

Egy Nagyatádhoz közeli kisbolt tulajdonosa arról számolt be, a cukor kilóját 669, a lisztét 439 forintért, az étolajat 1248-ért veszi, és 275, 169, illetve 629 forintért kell adnia. Vesztesége több tízezer forintra rúg havi szinten még úgy is, ha a minimálisan előírt mennyiség feletti részt csak a vásárló kérésére hozza elő a raktárból. Az árstopos termékeken az üzlet sok százezer forintot bukott már.

A vállalkozó persze kapott olyan tanácsot, hogy a veszteséget ossza rá a többi termékre, de könnyebb ezt megtenni egy olyan nagy üzletben, ahol 10-15 ezer árucikket kínálnak, mint nála alig százra, illetve arra a néhány tucatnyira, amiből napi szinten vásárolnak az emberek.

Forrás: Magyar Narancs

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak