Veszélyben a 45 évesnél idősebb katonák, indoklás nélkül felmondhat nekik a hadsereg


Egyoldalú döntéssel, indoklás nélkül felmondhat a honvédelmi miniszter minden katonának, aki betöltötte a 45. évét és legalább 25 évet szolgált a hadseregben.

Az erről szóló kormányrendelet kedden jelent meg. Szalay-Bobrovniczky Kristóf arról beszélt, tőle függ az is, hogy az elküldött katonák kaphatnak-e havi juttatást a nyugdíjig, vagy nem. A tárcavezető a tiszti állomány fiatalításával indokolta a döntést. Ennek kapcsán adott interjút a Magyar Nemzetnek.

Ebben a miniszter arról beszél, hogy a szomszédunkban dúló háború miatt nyilvánvalóvá vált, hogy egy modern, jól felszerelt haderőre van szükségünk. Ennek finanszírozására hozták létre a honvédelmi alapot és elkezdték a korszerű felszerelések beszerzését is. Ennek folyománya a Honvédség tudatos fiatalítása is.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Parlament a szarban

Számtalan politikai elemző gyakorta szórakoztatja olvasóit, hallgatóit, nézőit, miszerint az Európai Parlament egy magas habzású, de gyenge hatékonyságú intézmény, s gyakorlatilag semekkora befolyással nem rendelkezik