Meghalt Tamás Gáspár Miklós


75 éves korában elhunyt Tamás Gáspár Miklós filozófus, közíró, a demokratikus ellenzék egykori oszlopos tagja, az első szabadon választott parlament képviselője. Írásai, előadásai, beszélgetései több nemzedék számára mutattak példát arról, legmagasabb szintjén mit jelenthet az „értelmiségi szerepvállalás”, a „polgári öntudat”.

A kolozsvári születési filozófus, politikus, közíró 75 éves volt.

24.hu

2020-ban készítettünk interjút TGM-mel

A Fidesz-KDNP egyik fajüldöző, soviniszta kampányt csinálja a másik után.
Minden médiumban, minden hullámhosszon. Az, hogy egy biztos vesztes képviselőjelölt valahol egy kisvárosban cigányozik meg zsidózik, a hétköznapok része Magyarországon, úgy érzi a nép – aza része is, amely antifasiszta – , hogy ez részletkérdés, már nem számít.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak