Az építőiparban továbbra is a fekete foglalkoztatás a jellemző, minden hetedik ellenőrzött munkás lebukik

építőipar munka

Továbbra is meghatározó a hazai munkaerőpiacon a feketefoglalkoztatás: a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság által az idei első félévben ellenőrzött mintegy 27 ezer dolgozó közül csaknem 4 ezret érintett ez a probléma – írja a Népszava.

A napilap szerint noha évről évre egyre kevesebb munkavállalót ellenőriz a hatóság, a „találati arány” növekszik. Tíz éve még 114 ezer, az idén már kevesebb, mint 28 ezer dolgozót érintettek a vizsgálatok, 2012 első félévében mégis a munkavállalók alig 5 százalékáról derült ki, hogy feketén foglalkoztatják, míg az idén több, mint 14 százalékukról. Ez az arány az elmúlt évtizedben a második legmagasabb volt – jegyzi meg a cikk.

A Technológiai és Ipari Minisztérium foglakoztatás-felügyeleti irányítási főosztályának jelentése szerint az ellenőrzött ágazatok közül az építőiparban a legelterjedtebb a feketemunka.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak