Október 14-én is megpróbálja az országos sztrájkot a szakszervezet

iskola oktatás szakszervezet sztrájk

Megdöbbenve értesült a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Belső-Pesti Tankerületi Központ nyilvánvalóan jogsértő lépéséről – fogalmaz a közösségi oldalán olvasható közleményében a PDSZ országos választmánya a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban az oktatás helyzete ellen polgári engedetlenséggel tiltakozó tanárok kirúgásáról.

Mint írják, tisztában vannak azzal, hogy a munkamegtagadást a munkáltató szankcionálhatja, ennek azonban arányosnak kellene lennie az okozott kárral. Szerintük a fenti intézkedés – a jogviszony azonnali megszüntetése – ennek a követelménynek nem felel meg. Megjegyzik: a kollégák eltávolítása az iskolából sokkal nagyobb mértékben csorbítja a tanulók tanuláshoz való jogát, mint a polgári engedetlenség idején elmaradt néhány óra.

A szakszervezet reméli, hogy az érintettek igénybe fogják venni a PDSZ ügyvédjeinek segítségét, amit korábban felajánlottak.

„Annak érdekében, hogy az oktatásban dolgozók hangot adhassanak jogos felháborodásuknak, október 5. után október 14-re is a folyamatba levő gördülő sztrájk részeként országos sztrájkot hirdetünk”

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak