13 ezer rendvédelmi háttérmunkás nem kapott béremelést

rendőrség rendvédelem

Megállíthatatlan a leszerelési hullám, ugyanis a rendőrség létszámának körülbelül az egynegyede, azaz 13 ezer fő egyáltalán nem részesül a pluszfizetésből: az állomány irodai dolgozóit teljesen kihagyták.

A rendszer pénzügyi, informatikai vagy technikusi feladatait ellátó munkavállalókra hasonlóan szigorú szabályok vonatkoznak, mint az állomány többi tagjára:
őket is ugyanúgy visszarendelhetik a szabadságukról vagy korlátozhatják őket a véleménynyilvánítás jogában.

A nagyjából ötvenezer főt számláló rendőrségi állományból nagyjából 37-39 ezer fő hivatásos, a többiek pedig a háttérmunkát végző közalkalmazottak – vélekedett Felméry Zoltán közgazdász.

Hozzátette: szerinte nagyjából három-négyezer ember hiányzik a rendszerből, ami azt jelenti, hogy minden tizedik állásból hiányzik egy kolléga.

Az is kérdéses még, hogy a gyakorlatban hogyan valósítanák meg az összesen 52 milliárdos keretösszegű bérfejlesztést, a 2024 januárjáig elosztott emelés ugyanis többször módosulhat még. Azok azonban, akik most kimaradnak, csak akkor részesülhetnének a bérfejlesztésből, ha erre további forrásokat különítene el a kormány – írja a Magyar Narancs.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak