Több mint 13 ezer rendvédelmi dolgozó kimaradt a béremelésből

béremelés munkás rendvédelmi

Komoly bérfeszültség lett annak az eredménye, hogy több mint 13 ezer rendvédelmi dolgozó egyszerűen kimaradt a régen várt bérrendezésből – tudta meg az rtl.hu.

A portál az ORFK létszámjelentésére hivatkozva közölte ezt: az adatokból kitűnik, hogy jelentős különbségek vannak a bérek között, van olyan, aki nettó 200 ezer forintot keres, míg akár asztalszomszédja is csaknem másfélszeres, 340 ezer forintos fizetést kap.

Az emelést viszont csak a hivatalos állomány tagjai kapják meg, amely 37 ezer fő, ők az utcán szolgáló rendőrök, nyomozók, a készenlétisek, valamint számos irodai dolgozó is. A 13 ezer főbe a rendvédelmi igazgatósági szolgálat dolgozói tartoznak, akik kimaradtak a béremelésből.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak