A fogyatékosokat segítő árammal működő gépek fenntartásának emelése tragédiákat okozhat

rezsi

Mentesüljenek az energia piaci árának megfizetése alól a fogyatékossággal élő emberek- ezt kéri a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a kormánytól.

A Szeretlekmagyarorszag.hu írásából kiderül, hogy sokan ugyanis nem tudnak spórolni az energián, mert naponta kell tölteniük a lélegeztetőgépet, az elektromos ágyat, az emelőt, a kerekesszéket.

Az RTL Híradónak Cintia elmondta, hogy amikor csak teheti, a laptopon beszélget a barátaival vagy videókat készít. A jobb kezét tudja csak használni a 17 éves SMA-s lány.

„Ez a lélegeztetőgép éjszaka van rajta. Ez egy noninvazív lélegeztetőgép, ha nincs rajta éjszaka, akkor nem kap rendesen levegőt, tehát ez nagyon fontos. Ez a gép árammal működik”
– mondta el Deák-Olajos Éva. Árammal működik a köhögtetőgép is, amit naponta háromszor kell használni. Mivel Cintia tüdőbeteg, így az sem mindegy, mivel fűtenek. Most 20 ezer forint a havi áramszámlájuk, mert állandó hőmérséklet kell az ágyban fekvő lánynak.

Az asszony havi 180 ezer forintot kap, mert Cintiát otthon ápolja. Férje 200 ezer forintot keres. A házat hitelből vették, azt is fizetik havonta.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak