Sok településen nem lesz közvilágítás, mert a kormány jelentősen megemelte az önkormányzatok rezsijét

önkormányzatok rezsi

A kormány nem egyeztetett az önkormányzatokkal arról, hogy a rezsivédelemből ki kell lépniük az önkormányzatoknak és a gazdálkodó szervezeteknek — mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere az ATV Híradójának.

Múlt héten jelentette be az adóemelés kormánya azt az óriási megszorítócsomagot, amellyel az elhibázott gazdaságpolitika miatt jelentősen megborult államkasszán kívánja a lyukakat betömködni.

„A közvilágítás az nem a polgármesternek szól, meg nem űrlényeknek szól, hanem az adott településen élő embereknek, családoknak.

— fogalmazott Cser-Palkovics, aki hozzátette: nem hisz abban, hogy a város ki tudja gazdálkodni az így elvont pénzt. Úgy számolt, hogy évente évente 2-3 milliárdos többletköltséget jelent majd, ha az önkormányzat kiesik a rezsivédelemből.

“Fontos, hogy hozzányúlhassunk a díjainkhoz és a veszélyhelyzet e tekintetben véget érjen és lehetőségünk legyen bevételi oldalon is valamit tenni”

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke azt mondta a megszorításról: számos helyen kevesebb jut majd településrendezésre, sportra és kultúrára.

“A vállalkozókat képviselő szervezetek szerint a mikro- és kisvállalkozásokat, azaz a kis családi cégeket érinti majd legrosszabbul”

Fotó: Zalai Hírlap

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak